Na het registreren van je account bij Siteground wil je vast zo snel mogelijk van start met je nieuwe website. Je kan deze account ook gebruiken om websites voor klanten te hosten.

Stap 1 – Inloggen bij Siteground

Ga naar de Siteground website en klik bovenaan rechts op de “LOGIN” knop.

Je krijgt onderstaand scherm te zien. Gebruik je “Email” en “Paswoord” om in te loggen en toegang te krijgen tot je dashboard.

Stap 2 – Website overzicht

Na inloggen klik je in de menu op “Websites” en krijg je een overzicht te zien van alle websites die zijn aangemaakt.

Stap 3 – Nieuwe website toevoegen

Klik op “Add new Site“. Je krijgt 3 mogelijkheden te zien.

Nieuwe website aanmaken

1. New Domain = Nieuwe domeinnaam. Wens je een nieuwe website te starten en moet je nog een domeinnaam registreren, kies dan deze optie.
2. Existing Domain = Bestaande domeinnaam. Kies deze optie als je al een domeinnaam geregistreerd hebt en de website wil verhuizen naar deze account.
3. Temporary Domain = Tijdelijke account. Kies deze optie als je een een tijdelijke testruimte nodig hebt. Je kan een tijdelijke account slechts beperkt gebruiken.

In deze korte handleiding maak ik een tijdelijke account aan.
Klik op “Temporary Domain“, je krijgt een info balk te zien met daarin de “tijdelijke” url naar je website. Klik nu op “CONTINUE“.

Kies voor “Start New Website” als je een nieuwe website wil installeren. Je krijgt een overzicht te zien van alle mogelijke applicaties die je gratis kan activeren op je nieuwe account.

Kies voor “Migrate Site” als je een bestaande website wil verhuizen naar Siteground. Je kan kiezen om zelf de transfer uit te voeren dmv. een aangeleverde plugin. Of je kan de klus door Siteground laten klaren, 1 transfer is helemaal gratis.

Kies voor “Skip and create empty site” als je een lege account wil te installeren.

In de laatste stap kan je een aantal extra opties toevoegen.

Klik op “FINISH” om de nieuwe website aan te maken.

Je krijgt bovenstaand wachtscherm te zien tijdens het installeren van je website en al dan niet gekozen applicaties.

Zodra de installatie is afgelopen, krijg je een scherm te zien met daarin de link naar je site of naar site tools om direct aan de slag te gaan.